Aromaterapia și 5 tehnici de gestionare a stresului — Studiu științific demonstrat

Stresul este ceva pe care fiecare dintre noi îl experimentăm în mod regulat. Fie din cauza carierei, a relațiilor, a banilor, a sănătății sau a altui factor, toată lumea se confruntă cu stres. Din păcate, funcționarea în modul stresat a devenit o normă în cultura modernă. Deoarece nu există nicio modalitate de a evita în totalitate stresul, obiectivul este să vă îmbunătățiți capacitatea de a face față evenimentelor stresante din viață.

Cum afectează stresul sănătatea?

Mergeți la o întâlnire importantă când mașina începe să stropească și vă lasă blocat pe marginea drumului. Hipotalamusul dvs, un mic centru de control din creier, percepe presiunea pe care o simțiți ca răspuns și trimite ordinul de a elibera hormonii de stres cortizol, adrenalină și norepinefrină. Acești hormoni de stres declanșează răspunsul la „luptă sau fugă”, provocând inima să curgă, respirația să se accelereze, pupilele să se dilate și mușchii să se pregătească pentru acțiune. În plus, activitatea sistemelor cheie ale corpului este diminuată (imună, reproductivă, digestivă) pentru a sublinia activitățile de salvare a vieții. Acest răspuns natural este benefic pe termen scurt și vă ajută să reacționați rapid la situații potențial grave. Dar când răspunsul la stres persistă zi de zi, vă poate scădea bunăstarea generală. Pentru a evita efectele dăunătoare ale stresului persistent, iată cinci moduri dovedite științific de a gestiona stresul.

Mănâncă corect

Este de la sine înțeles că a mânca corect este baza sănătății dumneavoastră generale. Celulele dvs. au nevoie de o infuzie zilnică de nutrienți pentru a funcționa optim. Anumiți nutrienți devin și mai importanți atunci când experimentați stres persistent. Acestea includ vitaminele B, magneziul, vitamina C și acizii grași omega-3. Inima, plămânii și mușchii necesită nutrienți suplimentari pentru a susține o activitate crescută în timpul stresului. Din acest motiv, vitaminele B, magneziul și vitamina C sunt redirecționate către aceste organe în timpul stresului, ceea ce poate duce rapid la epuizarea rezervelor de nutrienți. Vitaminele B ajută la reglarea funcțiilor celulare cheie. Ele ajută la transformarea alimentelor în energie, creează noi celule sanguine, îmbunătățesc starea de spirit, generează ADN sănătos, susțin funcția sănătoasă a sistemului nervos și mențin țesuturile sănătoase ale corpului. Consumul de vitamine B ajută la reaprovizionarea depozitelor pierdute și reduce stresul. Sunt deosebit de importante pentru a sprijini funcționarea sănătoasă a sistemului nervos, care are un rol direct în răspunsurile la stres. Niveluri bune de vitamine B pot fi găsite în verdeață cu frunze, somon, ouă, leguminoase și semințe de floarea-soarelui. Magneziul joacă un rol critic pe scară largă în organism, iar nivelurile scăzute pot perturba funcțiile multiple ale corpului. Consumul de alimente precum ciocolată neagră, avocado, semințe, nuci, cereale integrale și leguminoase poate ajuta la furnizarea unei infuzii zilnice de magneziu. O modalitate prin care magneziul vă ajută să faceți față stresului este prin creșterea GABA (acidul gamma aminobutiric). GABA este un neurotransmițător calmant care încurajează relaxarea și somnul odihnitor. De asemenea, joacă un rol cheie în reglarea răspunsului la stres. Neroli 10 ml roll dōTERRA essential oil, stimuleaza GABA in mod natural.

Într-un fel, magneziul este o „pastilă rece” naturală, datorită efectelor sale calmante asupra creierului. Vitamina C este considerată o substanță de stres, deoarece ajută la reducerea efectelor fizice și psihologice ale stresului. Consumul de alimente sau suplimente bogate în vitamina C – cum ar fi chili verde și ardei galben, varză, broccoli, portocale și lămâi – poate reduce nivelul de cortizol și poate susține activitatea sănătoasă a sistemului imunitar. , Dovezile emergente sugerează că vitamina C ajută la reglarea eliberării de cortizol din glandele suprarenale, făcându-l o vitamină importantă pentru combaterea stresului persistent. Numeroase studii demonstrează beneficiile consumului de acizi grași omega-3, inclusiv pentru a ajuta la gestionarea stresului. Aportul mai mic de omega-3 este asociat cu niveluri mai ridicate de cortizol. Acest lucru se poate datora faptului că nivelurile insuficiente de omega-3 pot crește producția de proteine ​​implicate în răspunsul la stres și producția de cortizol în sine. ,, Atât acidul alfa-linolenic pe bază de plante (ALA), cât și acidul stearidonic (SDA) – și acidul eicosapentaenoic pe bază marină (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA) – omega-3 sunt consumate în mod regulat de oameni. ALA și SDA sunt transformate în EPA și DHA în organism după consum. Menținerea nivelurilor sănătoase de omega-3 este importantă pentru creșterea rezistenței la stres. A lua zilnic un complex nutritiv alimentar poate crește și nivelul acestor substanțe nutritive vitale. Cea mai importanta este si biodisponibilitatea acestor complexi nutritive, adica puterea de absortie, de aceia , dōTERRA a creat Life Long Vitality, pe care vi-l recomand sa il luati zilnic.

Fii activ în fiecare zi

Activitatea fizică regulată este o cheie pentru sănătate și longevitate. Nenumărate studii demonstrează că a fi activ în fiecare zi nu numai că îți îmbunătățește starea generală de sănătate, ci și îmbunătățește rezistența la stres. Activitatea fizică regulată vă îmbunătățește capacitatea de a vă adapta și de a face față momentelor stresante ale vieții. Activitatea fizică reduce nivelul hormonilor de stres, stimulând simultan producția de substanțe chimice care se simt bine numite endorfine. Lucrul grozav este că activitatea fizică nu trebuie să fie într-o sală de sport. Puteți obține cele 150 de minute recomandate de activitate moderată pe săptămână prin plimbări rapide, lucrând în grădină, jucându-vă cu copiii dvs. sau prin multe alte moduri.

Permiteți-vă să vă deconectați

Mulțumită telefoanelor mobile, zilele de a părăsi total locul de muncă sau de la școală după ce părăsiți clădirea, s-au cam încheiat. Adulții și adolescenții sunt conectați constant la colegi și colegi, determinați să țină la curent cu prietenii și știrile din rețelele sociale, precum și să răspundă la mesajele de la serviciu. Cu toate acestea, oamenii de știință avertizează că verificarea compulsivă a smartphone-ului dvs. poate să nu fie atât de inteligentă și să contribuie la creșterea nivelului de stres. Cercetările au arătat chiar că verificarea e-mailului dvs. mai puțin frecvent – de trei ori pe zi în loc de ori de câte ori doriți – poate reduce nivelul de stres. A fi „mereu pornit” poate părea mai productiv inițial, dar îți mărește stresul și în cele din urmă determină o reducere a performanței tale. Practicarea discreției digitale vă poate ajuta să vă reduceți nivelul de stres. În loc să vă atingeți imediat telefonul atunci când vă treziți, petreceți primele ore de veghe făcând exerciții, meditând sau citind o carte de auto-îmbunătățire. Luați în considerare stabilirea orelor de nu deranja, astfel încât să vă puteți deconecta de presiunea constantă a notificărilor nesfârșite ale smartphone-ului dvs. Trăiește momentul și poartă o conversație cu oamenii reali din jurul tău. Procedând astfel, s-ar putea să fiți mai puțin iritabil și mai fericit. Setați o tehnologie strictă înainte de culcare. Deconectarea de pe smartphone-uri, tablete și alte surse de iluminare cu LED-uri este importantă pentru a menține un ceas sănătos al corpului – cunoscut sub numele de ritmul tău circadian. Corpul tău este ținut în ton cu ritmul zilei și al nopții de acest ceas intern al corpului care se bazează pe lumină pentru a spune timpul. Lumina albastră de pe dispozitive perturbă capacitatea organismului de a spune timpul și poate încetini sau preveni producerea hormonului somnului melatonină. Mai puțină melatonină înseamnă mai puțin somn. Adolescenții au în mod natural un ceas de corp târziu, ceea ce înseamnă că sunt și mai susceptibili la întreruperile somnului cauzate de dispozitive. Încercați să evitați ecranele luminoase cu cel puțin două ore înainte de culcare.

Practică Mindfulness

Mindfulness presupune a fi conștient de prezent, fără a-ți permite mintea să se îndrepte către preocupările prezentului sau viitorului. Include să vă atrageți în mod intenționat atenția asupra experiențelor care au loc chiar acum, în timp ce vă recunoașteți și acceptați gândurile, sentimentele și senzațiile corporale. Rădăcinile mindfulness datează de secole. A fost folosit pentru a reduce stresul, pentru a îmbunătăți disciplina emoțională, pentru a crește concentrarea, pentru a spori inteligența și creativitatea și pentru a promova o bunăstare generală mai bună. Cele mai mari beneficii pot fi obținute atunci când se practică zilnic. Luați în considerare difuzarea uleiurilor esentiale dōTERRA Adaptiv, Arise, Arborvitae sau Tămâie pentru a vă ajuta să creați un mediu pentru practica dvs. de mindfulness.

Dormi mai mult

Somnul este o parte vitală, adesea neglijată, a sănătății dumneavoastră generale. În timpul somnului, creierul îți trimite noi informații în memorie, creșterea musculară și repararea țesuturilor, hormonii sunt creați și metabolismul echilibrat. În ciuda acestor funcții importante care apar în timpul somnului, o persoană obișnuită doarme mai puțin astăzi, parțial din cauza nivelurilor de stres și a luminii de la dispozitive. Știința dovedește că avem nevoie de somn odihnitor pentru a gestiona mai bine stresul. În timp ce cerințele de somn variază de la o persoană la alta, majoritatea adulților sănătoși au nevoie de șapte până la nouă ore pe noapte. Copiii și adolescenții au nevoie de mai mult. Difuzați uleiul esențial preferat calmant înainte și în timpul somnului pentru a vă ajuta să creați un mediu odihnitor. Unele de luat în considerare includ Serenity, Adaptiv și Lavender. Concluzie Urmând aceste strategii simple, dar dovedite științific, pot duce la îmbunătățirea bunăstării generale și la reducerea stresului. Faceți un efort concertat pentru a încorpora una sau mai multe dintre sugestiile de mai sus timp de 30 de zile. Sperăm că până atunci a devenit o obișnuință și veți realiza o bunăstare mai mare. Nu lăsați stresul să vă dea jos. Preia controlul asupra bunăstării tale gestionând stresul în fiecare zi.

“Pot chiar acum să fac, să fiu și să devin orice îmi doresc eu. Putem folosi creierul nostru într-un avantaj foarte mare -prin imaginație el nu deosebește clipa prezentă de ceea ce noi simțim și ne dorim cu ochii închiși, astfel noi putem să obținem orice ne dorim la nivel de emoții chiar și înainte de a se manifesta fizic. Noi ne dorim ceva, pentru că noi credem, că o sa ne simtim bine obținând acel ceva! Secretul este, că înainte de materializare noi deja putem să obținem emoția acelui ceva, și asta va aduce stare de bine și materializarea mult mai rapidă a acelui ceva”.

Fondator www.dianagubas.com

Diana Gubas