Cea mai mare teama a unei mame este…

…sa isi vada copilul bolnav.

O dată cu venirea pe lume a copilului, se nasc în tine tot felul de griji și temeri. Deși te-ai pregătit intens pentru clipa asta, atunci când ți-ai văzut copilul pentru prima oară ai simțit ceva: ființa aia mică și fragilă a devenit universul tău. Și tot atunci ai realizat că depinde de tine să o ajuți să supraviețuiască și să se dezvolte armonios.

Iar asta a fost momentul în care au apărut și cele mai mari temeri din viața ta, că s-ar putea să dai greș iar copilul tău să sufere. Pentru că, da, cea mai mare teamă a unei mame este să își vadă copilul bolnav.

Nu este ușor să-ți vezi copilul suferind, mai ales pentru prima oară, chiar și atunci când este vorba de ceva precum o „banală” răceală. Însă o stare de teamă și stres continuu nu ajută cu nimic benefic, ba chiar dimpotrivă.

Așa că cel mai bun lucru pe care poți să-l faci când măsurile de prevenție dau greș este:

📌să-ți păstrezi calmul

📌să pui în balanță opțiunile de care dispui

📌să îi sprijini organismul fragil să lupte și să se facă bine, în orice mod posibil.

Atunci când s-a născut Mara, fetița mea, mi-am propus să mă asigur că iau toate măsurile necesare pentru a preveni îmbolnăvirile. Citisem o grămadă de cărți legate de naștere și dezvoltarea copilului, despre cum e mai bine să fac pentru a o ajuta să aibă parte de o sănătate și o dezvoltare perfectă. Așa am aflat că laptele matern este cea mai bună hrană pentru copil și am ales să o alăptez, să-i asigur anticorpii și nutrienții esențiali care să-i dea un start bun în viață. Și am continuat să fac asta chiar și după diversificare, până când a împlinit 3 ani și jumătate și a renunțat singură. Apoi, m-am asigurat și că va crește într-un mediu curat, armonios și plin de iubire.

Însă, în ciuda alegerilor făcute și a măsurilor de precauție, Mara s-a îmbolnăvit. Și n-a fost o răceală ușoară, ci o viroză puternică, cu febră mare și stare de rău accentuată. Inutil să mai zic cât de speriată și neputincioasă m-am simțit atunci. Din fericire, a răspuns la tratament și am trecut cu bine peste acel episod.

Însă teama mea n-a trecut. Iar când s-a întâmplat și a doua oară, toate trăirile mele de panică și disperare s-au întors și mai puternic.

Din fericire, a doua oară am avut-o alături de mine pe prietena mea, care m-a sfătuit să încerc și uleiurile esențiale dōTERRA, folosite de ea cu success. Și pentru că aș fi făcut orice să-mi văd copilul că se simte mai bine, le-am luat și le-am aplicat, chiar dacă începusem deja tratamentul recomandat de medic.

Surprinzător, a doua viroză s-a dus mult mai repede și mai ușor ca prima. Iar ăla a fost începutul unei noi călătorii pentru mine, în căutarea beneficiilor știute și neștiute oferite de natură.

Am descoperit efectele benefice ale aromaterapiei și moduri inedite în care mă pot folosi de un ulei esențial pentru a preveni o boală sau a ajuta în procesul de recuperare, pentru a transforma atmosfera din casă, pentru a da un gust delicios mâncărurilor și câte și mai câte.

Dar beneficiul cel mai mare pentru mine a fost că am reușit în sfârșit să scap de teama de a-mi vedea copilul suferind. Iar asta pentru că știu că am la îndemână tot timpul ceea ce am nevoie și știu ce să fac să previn și să tratez de la răni mici, până la viroze de sezon și nelipsitele indigestii din vacanțe. Și când știu toate astea, tot ce-mi rămâne de făcut este să mă bucur de fiecare clipă cu copilul meu, fie că stăm acasă, mergem la țară sau în vacanță prin locuri de care înainte ne-am fi ferit cu toate puterile.

Prin urmare, nu pot decât să mulțumesc universului pentru inspirația prietenei mele de a-mi recomanda aromaterapia la momentul potrivit și pentru faptul că am fost suficient de deschisă în clipa aia să accept că pot exista și soluții mai bune decât cele pe care le știam eu, pe care trebuie să le încerc pentru binele copilului meu.
Eu am început cu kitul home essential, care conține 10 uleiuri esențiale și un Diffuser care purifica aerul:

Tu cum ai depășit teama și panica atunci când ți-a răcit copilul prima dată? Cine sau ce te-a ajutat să-ți învingi fricile și să înveți să gestionezi situația în mod favorabil?